Sposób przygotowania

Kalafior rozebrany na różyczki obgotowujemy 10 min w osolonej i lekko posłodzonej wodzie. Marchewkę obrać i pokroić w talarki i tak samo obgotować jak kalafior.Kalafior i kilka talarków marchwi wrzucamy do słoja i zalewamy zalewą:
Zalewa:0,5 litra przegotowanej wody, niecałe pół szklanki octu, szczypta suchego koperku, ząbek czosnku.Pasteryzujemy ok. 45 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    jeszcze niejadlem
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    ja też nie
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe jak to smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    nie słyszałam jeszcze o czymś takim :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !