Sposób przygotowania

Do garnka wlać litr wody,wrzucić skrzydełka,dodać kostkę rosołową,pokrojone marchewki,2 łyżeczki suszonej włoszczyzny,koperek,natkę pietruszki,5 ziaren pieprzu czarnego,4 kulki ziela angielskiego,liść laurowy,1 łyżeczkę bazylii suszonej,1 łyżeczkę pieprzu ziołowego.Wszystko gotować na średnim ogniu co najmniej pół godziny.Podawać z makaronem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    dla mojego męża ;-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pacia

    rosołek-mniem:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    jedna z moich ulubionych zup

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !