Sposób przygotowania

Pora, lodygi selera, czosnek obrac, umyc, osuszyc i pokroic: pora w prazki, selera w plastry, czosnek przecisnac przez praske. Cebule obrac, umyc, osuszyc i pokroic w kosteczke. Boczek porkoic w drobna kostke i stopic na suchej patelni, gdy juz pusci tluszcz, dodac cebule. Smazyc chwile do zeszklenia cebuli. Ziemniaki obrac, umyc i pokroic w kosteczke. Kapuste pekinska poszatkowac. Zagotowac rosól, dodac lisc laurowy, vegete, pieprz, ziemniaki i kapuste pekinska, gotowac przez 10 minut na slabym ogniu, dodac odsaczony z tluszczu boczek z cebula, lisc laurowy, gotowac okolo 10 minut, po czym dodac pora, selera i groszek, gotowac 10 minut, dodac czosnek i majeranek. Doprawic do smaku. Podawac ze swiezym pieczywem lub grzankami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !