Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do pieczonego mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1/2 szklanka
oliwa 50 ml
ocet winny 3 łyżki
cebula 1 sztuka
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 4 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Goździki całe Prymat 2 sztuki
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanka
tymianek 1 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do pieczonego mięsa

Warzywa kroimy w plasterki, przesmażamy na oliwie. Dodajemy pozostałe składniki, zagotowujemy i studzimy. Tak przygotowaną marynatą zalewamy mięso. Marynujemy w chłodnym miejscu 5-6 dni. Obracając co jakiś czas.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada12302 28.11.2010 19:33
bardzo dobra marynata

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak