Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4 szt
mąka 2,5 szklanki
jajko 3 szt
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 2 łyżki
margaryna 0,5 kostki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 18 proc 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Do miski wsypać 2,5 szklanki mąki,wbić jajka,dodać cukier waniliowy,połowę margaryny,2 łyżki śmietany i 2 łyżeczki proszku do pieczenia.Całość zagnieść,podzielić ciasto na 2 równe części i rozwałkować.Jedną część ciasta włożyć do wysmarowanego margaryną i posypanego mąką prodiża i posypać cukrem.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z łyżeczką cynamonu.Jabłka położyć na cieście w prodiżu,przykryć 2 ciastem,posypać lekko cukrem i piec 45 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 10.07.2011 14:14
pychota, aż jeść się chce
SyMiki 30.05.2011 22:58
pyszne
PaniMISIOWA 24.01.2011 16:23
apetyczny!
m1monika 04.12.2010 17:16
uwielbiam :-)
gacopierz23 30.11.2010 09:56
coś dla mojego syna
Małgorzata113 28.11.2010 17:43
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak