Sposób przygotowania

Rybe rozmrozic, skropic obficie sokiem z cytryny i z obu stron posypac wegeta. Warzywa obrac, umyc i osuszyc. Cukinie pokroic w krazki, delikatnie opruszyc sola. Pora pokroic na 5 równych odcinków, delikatnie opruszyc sola, sparzyc. Papryke pokroic na 5 równych czesci i sparzyc, czosnek przecisnac przez praske. Kazdy filet posmarowac maslem, na calej dlugosci. Tuz przy nasadzie ogona, polozyc po kawalku pora i papryki i zwijac rybe ciasno w rulon, po czym spiac drewniana wykalaczka. Podobnie postapic z pozostalymi filetami. W 2/3 szklanki wody, rozpuscic lyzeczke wegety (lub zamiennie polowe kostki bulionowej), dodac oliwe, 2 lyzki koncentratu pomidorowego, lekko kopiasta lyzke cukru, zmiazdzone zabki czosnku, lyzke sosu sojowego, lyzeczke soku z cytryny, odorbine chilli, niepelna lyzeczke papryki w proszku, szczypte pieprzu, wszystko wymieszac. Roladki ulozyc dosc ciasno w zaroodpornym naczyniu, miedzy rybe ulozyc krazki cukinii, calosc polac sosem pomidorowym i posypac oregano. Rozgrzac piekarnik, wstawic do niego naczynie z roladkami i zapiekac przez 35 minut w 180-190 stopniach, co jakis czas podlewajac wszystko wytworzonym sosem. Podawac na goraco. Tuz przed zakonczeniem pieczenia, mozna posypac roladki startym, zóltym serem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super wygladaja
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    rewelacja, daje głos
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pysznie wyglądają
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Że też ja wcześniej nie znalazłam tego przepisu :) super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    mmmm pyszności ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !