Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie na żółto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 4 szt
śmietana 12% 200 ml
jajko ugotowane na twardo 4 szt
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
krem z gorczycy 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżka
koper świeży 1/2 pęczka
sok z cytryny do smaku
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie na żółto

Śledzie wymoczyć w wodzie( około 3 godzin). Ze śmietany przygotować sos: wymieszać śmietanę z łyżeczką musztardy, sosem sojowym, kremem z gorczycy i kurkumą. Doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Układać na talerzykach śledzie z jajkami pokrojonymi w ósemki, posypać posiekanym koperkiem i zalać sosem. Odłożyć do lodówki na ok. 30 minut, żeby smaki się połączyły i podawać. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 11.07.2011 19:58
super
MAR3STA 28.11.2010 18:27
wow, pięknie się prezentują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak