Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kakao 4 łyżeczka
masło 250 g
herbatniki 2 paczka
cukier wanilinowy 1 paczuszka
woda 0.50 l
cukier 1 szklanka
orzechy 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Blok

Masło rozpuszczamy w garnku. Następnie dodajemy wodę, cukier , kakao, i cukier waniliowy, wszystko razem mieszany i odstawiamy by wystygło. Całość dokładnie wymieszać. Do masy dodajemy orzechy i pokruszone herbatniki. Masę wlewamy do naczynia. Umieszczamy woreczek foliowy. Wlewamy masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 26.09.2011 00:05
super
angelika14 08.01.2011 11:48
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak