Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety ze szpinaku i ryby

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak posiekany 25 dag.
jajko 2 szt
ziemniaki tłuczone 1 szkl.
mąka 1 szkl.
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szkl.
olej 3 łyżka
masło 1 łyżki
gałka muszkatołowa 1 szczyptę
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
łosoś 20 z puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety ze szpinaku i ryby

W salaterce wymieszać płatki łososia,ziemniaki,jedno jajko,szpinak i sok z cytryny.Przyprawić solą,pieprzem i gałką muszkatołową.Z masy uformować krokiety,schłodzić je przez pół godziny w lodówce.Panierować krokiety kolejno,w mące jajku i tartej bułce.Usmażyć na oleju z obydwu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 15.01.2011 00:20
super
Ewelina45 29.11.2010 10:23
nigdy nie jadłam takich :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak