Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 50 dag.
masło 3 łyżka
czosnek posiekany 1 szt.
sos sojowy 2 łyżeczki
skrobia kukurydziana 1 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak po chińsku

Stopic masło w rondelku usmażyć cebulę i czosnek dodać szpinak i dobrze wymieszać.Wlać rozpuszczoną w wodzie skrobię,dusić aż warzywa się zeszklą.Przyprawić solą,pieprzem i sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 29.11.2010 10:24
hmmmm jakoś nie przepadam za szpinakiem, ale musze spróbować bo jadłam go chyba z 10 lat temu hehe :) Jako mała dziewczynka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak