Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak zapiekany z serem i jajkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak 25 dag.
jajko 2 szt
ziarna sezamowe 4 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szcypta
sól do smaku
pieprz do smaku
ser biały 45 (wiejski)

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak zapiekany z serem i jajkami

Szpinak umyć,odcedzić odsączyć z wody,drobno pokroić.W salaterce wymieszać ser z jajkami i gałką,posolić wsypać pieprz .Włożyć szpinak i dobrze wymieszać.Masę wlać do posmarowanej masłem formy.Posypać ziarnami sezamu.piec w 180 okoł25 min podawać na gorąco lub zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina45 29.11.2010 10:24
muszę spr ten szpinak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak