Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z kaparów do mięs

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapary 10 dag
wywar drobiowo-wołowy 1 szklanka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cytryna
żółtko jajek 2 sztuki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z kaparów do mięs

Robimy zasmażkę, dolewamy zimny wywar, sok z cytryny oraz otartą z niej skórkę. Zagotowujemy, dodajemy posiekane kapary, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Pod koniec mieszamy z żółtkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak