Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

suszone śliwki 10dag
suszone morele 10dag
masło 2łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Majeranek suszony Prymat
sok z cytryny
woda 1,5szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z owocami

Mieso myjemy,osuszamy nacieramy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce.Po 1-2godzinach przekładamy na blache,posypujemy wiórkami masła i pieczemy około 50min w temp.180C.Morele i śliwki zalewamy woda i gotujemy.Czesc przecieramy przez sito lub miksujemy na gęsty sos.Przyprawiamy sokiem z cytryny.Upieczone mieso kroimy w plastry i polewamy sosem.Dekorujemy owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak