Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona czerwona kapusta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
sól
pieprz
oliwa 3 łyżki
cukier
cytryna
cebula 1 szt
jabłko kwaśne 3 obrane i starte

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona czerwona kapusta

Kapustę oczyścić, usunąć zewnętrzne liście, pokroić, usuwając grube nerwy z liści. Do rondla wlać oliwę, włożyć pokrojoną kapustę, dodać cebulę i 3 łyżki gorącej wody. Przykryć rondel i dusić powoli. Gdy kapusta zmięknie, dodać sól, pieprz, jabłka i dusić aż kapusta będzie miękka. Włożyć do salaterki i skropić sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak