Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 5
marchewka
cebule 2
zielona część pora
Puszka jasnego piwa
smietana 18% 2łyżki
olej
cukier łyżka
Goździki całe Prymat 6
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
tymianek łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie piwnym

Udka posypujemy sola i pieprzem,podsmażamy na oleju i wkładamy do naczynia żaroodpornego.W głebokiej patelni szklimy pokrojone w talarki cebule,dodajemy plasterki marchewki i pora.Dusimy.Wsypujemy cukier i make,mieszamy.Dodajemy piwo i przyprawy,mieszamy.Ns koniec wlewamy smietane.Udka polewamy sosem.Pieczemy 75min w temp około 175C,od czasu do czasu polewajac sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak