Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z miętą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3kg
słonina 30dag
cebule 3
kiełbasa 30dag
wędzony boczek 30dag
kefir
mąka 5łyżek
kasza manna 1\\2szklanki
jajko 3
posiekane listki mięty 10
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z miętą

Ziemniaki scieramy jak na placki.Doprawiamy solą i pieprzami,dodajemy miete i dokładnie mieszamy.Kiełbase kroimy w kostke i smażymy.Słonine kroimy i topimy.Dodajemy pokrojone w drobna kostke cebule i kiełbase.Do ziemniaków dodajemy jajka,make,kasze i kefir.Dokładnie mieszamy.Wkładamy do formy,a wierzch przykrywamy plasterkami boczku.Pieczemy 80minut w temperaturze200C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 22.12.2011 10:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak