Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do jajek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczypiorek pokrojony 2 łyżki
chrzan tarty 1 łyżka
sól
cukier puder
koperek pokrojony 1 łyżka
jajko 2 szt
śmietana 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do jajek

Jajka ugotować na twardo i przetrzeć przez sito.
Następnie wymieszać z koperkiem, szczypiorkiem i chrzanem, śmietaną.
Doprawić solą do smaku.
Sos schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak