Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
jajko 3 szt
sól
pieprz
natka pietruszki
rogale 3 szt
ser żółty 80 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z serem

Rogale pokroić na plasterki i podsmażyć na maśle z obu stron.
Jajka utrzeć i dodać do nich starty ser na tarce o małych oczkach.
Do wazy w której zupa będzie podawana, włożyć usmażone plasterki rogali, łyżkę startego sera, utarte jajka i posypać pieprzem.
Zalać posoloną, wrzącą wodą i przyprawić drobno posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 23.02.2013 00:04
swietna;)
Małgorzata106 15.02.2012 18:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak