Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czekoladowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały posiekane 100 g
skórka otarta cytryny
Goździki całe Prymat kilka szt.
orzechy włoskie 25 dag
jajko 2 szt.
cukier puder 250 g
czekolada 1/2 tabliczki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa

Czekoladę zagotować z 3 łyżkami wody.
Dodać jajka, cukier, mielone orzechy, gożdziki, startą skórkę z cytryny i posiekane migdały.
Całość wymieszać ręką. uformować wałeczek w roladę i dokładnie posypać cukrem pudrem.
w ten sposób przygotowaną masę zawinąć w biały papier i pozostawić na kilka dni, aby się wysuszyła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak