Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z wątroby

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
cebula 1 szt
sól
pieprz
mleko 3 łyżki
czerstwe bułki 2 szt
słonina 30 g
wątroba wołowa 125 g
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z wątroby

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć razem z wątrobą, słoniną i cebulę.
Do masy dodać jajko, przyprawy i w razie potrzeby tartą bułkę.
Zwilżonymi rękami uformować małe pulpeciki, gotować je 10 minut w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tahitha 07.03.2011 16:14
nie robiłam nigdy takich. Musze wiec wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak