Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

orzechowa pychotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka krupczatka 60 dag.
margaryna 1 szt.
cukier 0.25 dkg
jaja 4 szt.
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
śmietana 2 lyzki
amoniak 1 lyzeczka
kisiel cytrynowy 1
powidła śliwkowe
orzechy
masa
margaryna 1 szt.
cukier 0,5 szkl
mleko 1/4 szkl
spirytus 2 lyzki
kawa 2 (mielona)

Przepis i sposób przygotowania na: orzechowa pychotka

CIASTO:make ,proszek i margaryne posiekaj,dodaj zoltka,cukier,amoniaki smietane wyrob ciasto. ciastem wyloz 2 blachy posmaruj powidlami i poa\\sty orzechami Bialka ,troszke cukru i kisiel ubij .Wyluz na ciasto posyp orzechai.piecz 30 minut.MASA;mleko zagotuj z cukrem .ostydz , zmiksuj z pozostalymi skladnikiami gotowa masa przeloz ciasta . jedno na drugie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 04.03.2011 10:36
smacznie
agata1722
agata1722 02.02.2011 09:22
pyszne!
IZABELA29 28.11.2010 20:02
ciacho z orzechami to co ja lubię .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak