Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śląska potrawa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,02 kg
koncentrat pomidorowy 100 g
Pieprz ziołowy mielony Prymat
zielenina
marchewka utarta 400 g
pietruszka utarta 150 g
seler utarty 150 g
cebula 150 g
fasola 400 g
wieprzowina 400 g
tłuszcz 0,15 kg
kapusta 800 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Śląska potrawa

Fasolę umyć, zalać zimną przegotowaną wodą i pozostawić na noc.
Następnego dnia gotować w tej samej wodzie.
Mięso umyć, usunąć kości, wyporcjować po 2 kawałki na porcję, oprószyć solą i mąką, obsmażyć na tłuszczu razem z cebulą.
Mięso i warzywa ułożyć w rondlu warstwami i dusić pod przykryciem.
Miękkie mięso i warzywa połączyć z ugotowaną fasolą, dodać przecier pomidorowy i zagotować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak