Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do gotowanej szynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko ugotowane 1 szt
mleko 0,5 szkl
szczypiorek - drobno posiekany 1 łyżka
majonez 150 g
sól
Pieprz biały mielony Prymat
sos worcester kilka kropel
ocet winny 1 łyżka
bułka czerstwa 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do gotowanej szynki

Bułkę zetrzeć na tarce, pozbawiając skórki, namoczyć w mleku przez 1/2 godz., wygnieść, rozetrzeć w misce z żółtkiem i octem na jednolitą masę.
Dodać majonez i szczypiorek.
Przyprawić solą i pieprzem i sosem worcester.
W razie potrzeby rozcieńczyć mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak