Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki do zupki pomidorowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
masło 2 łyżki
jajko 2 szt
sól
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki do zupki pomidorowej

Żółtka utrzeć z masłem na gęstą masę, dosypując mąkę i sól.
Białka ubić na sztywną pianę i ostrożnie wymieszać, dodając posiekaną natkę pietruszki.
Kluseczki kłaść metalową łyżką maczaną w wodzie na gorącą wodę.
Jeżeli przy próbie ciasto się rozlewa, należy domieszać trochę mąki.
Po wypłynięciu klusek na powierzchnię należy je wyjąć i odcedzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 30.01.2011 18:45
zrobię to synkowi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak