Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 200 g
żeberka wieprzowe 400g g
wywar warzywny 1 szkl
smalec 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
sól
dowolne przyprawy
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka zapiekane

Żeberka pokrojone na kawałki obsmażyć tak by powstała rumiana skórka, po czym włożyć do rondla, dodać wywar, liść laurowy, sól, przykryć i dusić do miękkości.
Do wywaru powstałego w czasie duszenia dodać śmietanę i cebulę.
Mięso polać powstałym sosem, dodać przyprawy i krótko zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 17.05.2012 21:35
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak