Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z koniakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka słodka ubita 150 g
migdały 50 g
daktyli 100 g
grapefruit 200 g
pomarańcza 200 g
jabłka 200 g
koniak 1 kieliszek
cukier 3 łyżki
orzechy włoskie 50 g
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z koniakiem

Owoce umyć, obrać ze skórki, pokrajać w drobne paski, wymieszać z ryżem, koniakiem i cukrem.
Migdały sparzyć, obrać ze skórek i drobno posiekać wraz z orzechami.
Daktyle pokrajać w drobne paski.
Przygotowane dodatki wymieszać z sałatką, wyłożyć na salaterkę, obłożyć dekoracyjnie ubitą śmietanką, ozdobić cząstkami pomarańczy, połówkami orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak