Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z sosem mięsnym i masłem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
mięso mielone 250 g
makaron świderki 300 g
bulion warzywny 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z sosem mięsnym i masłem

Mięso wyrabiamy z przyprawą do mięso mielonego i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany z bulionem i smażymy na małym ogniu. Dodajemy świderki ugotowane al dente, mieszamy trzymamy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Wykładamy na talerz i na gorący makaron dajemy masełko czosnkowe (przepis \"Masło czosnkowe z nutą melisowo-koperkową\"). Tak aby się roztopiło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 16.12.2011 10:14
smaczne
BernadettaP 05.12.2011 07:18
Już na sam widok efektu na zdjęciu cieknie mi ślinka :)
Magdalena/26Mooi 08.09.2011 20:56
na pewno dobrze smakuje
Zoso 28.11.2010 20:32
Fajny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak