Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica cioci Zosi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
jajko 10 szt
pomidory pokrojone drobno 200 g
masło 50 g
papryka czerwona bez gniazd g
cebula 80 g
ser żółty 100 (tarty)
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica cioci Zosi

Paprykę lekko opiec, ściągnąć skórkę i pokroić.
Cebulę podsmażyć na maśle, dopóki nie zmięknie.
Dodać strąki papryki i lekko podsmażyć.

Gdy papryka zmięknie, dodać pomidory.
Wlać rozkłócone jajka wymieszane z 2 łyżkami wody, posypać serem i smażyć do ścięcia się jajek.
Posolić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak