Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka palce lizać

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
kolendra 1 łyżeczka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
sól kamienna 1 łyżeczka
jałowiec 12 ziaren
olej 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka palce lizać

Mięso rozkroić na połowę, rozetrzeć w młynku sól, pieprz, kolendrę, jałowiec, wymieszać z czosnkiem.
Posmarować mięso olejem, skropić sosem tabasco i posypać zmieloną mieszanką od wewnętrznej strony.
Zwinąć mięso w ciasny rulon, obwiązać, posmarować całość olejem i obtoczyć w ziołach.
Włożyć do rękawa do pieczenia i odstawić na 12 godzin do lodówki.
Mięso wyjąć z lodówki przynajmniej na 1 godz. przed pieczeniem.
Piekarnik nagrzać do 175 stop. i piec 1,5 godz.



Ten przepis pochodzi z książki (Dobre Rady )
Wypróbowałam go i naprawdę polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 05.12.2011 08:32
smaczne
Anna141
Anna141 20.04.2011 21:08
rewelacyjny przepis
Anna141
Anna141 20.04.2011 21:08
rewelacyjny przepis
Anna141
Anna141 12.04.2011 10:26
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak