Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wafle z masą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko skondensowane 2 puszki
wafle tortowe 1 opakowanie
mleko do budyniu ok700 ml
margaryna kostka
herbatniki 6 opakowań

Przepis i sposób przygotowania na: wafle z masą

mleko kondensowane zagotować w puszkach ok40minut,budyń zrobić według przepisu na opakowaniu dodając 700ml mleka a nie 1litr,po wystygnięciu budyniu dodać margarynę i rozetrzeć na gładka masę.
na blaszce rozłożyć herbatniki i polać 1/2masy budyniowej,następnie położyć wafel i posmarować ugotowanym skondensowanym mlekiem,na przemian przekładając wafel i mleko,na ostatnia warstwę polać pozostała część masy budyniowej i na wierzch ułożyć herbatniki,wstawić do lodówki na ok1godz
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 25.02.2012 16:08
fajny pomysł
berys18 25.02.2012 16:08
fajny pomysł
Tomasz17 09.11.2011 22:02
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak