Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 7 szt
mąka 1,5 szkl
cukier 1 szkl
ocet 1 łyzka
proszek do pieczenia1 1 łyżka
olej 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

żółtka ucieramy z 1/2 szkl cukru do białości. Nastepnie do utartych żółtek dodajemy ocet i olej i dokładnie mieszamy. Ubić pianę z białek. Pod koniec ubijania dodać resztę cukru. Na utarte żółtka wyłożyć pianę delikatnie połączyć. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać wyłożyć na blachę piec ok. 30-40 min. w temp. 180stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak