Sposób przygotowania

Kawę zaparzyć,zalewając ją 2/3 szkl wody(najlepiej w ekspresie).Czekoladę połamać i stopić z masłem.Żółtka oddzielić od białek i zmiksować w kąpieli wodnej z letnią kawą.Zdjąć z ognia,dodać cukier i czekoladę z masłem.Ubijać ,aż masa przestygnie.Białka ubić na sztywną pianę.Pianę połączyć z wystudzoną masą czekoladową.Mus nałożyć do pucharków posypać kakao,wstawić do lodówki.świetnie smakuje z kokosankami lub ciasteczkami migdałowymi.Można do kremu dodać alkohol,mieszamy go z kawą.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    rosik93

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    zobacze co z tego wyjdzie wydaje się ok.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    musowo dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !