Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa na rosołku cielęcym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śmietana 4 łyżki
koperek 4 gałązki
cielęcina 50 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa na rosołku cielęcym

Cielęcinę umyć, zalać 1,2 lita wody. Dodać marchewkę ,cebulę, pietruszkę, gotujemy ok 1 godz na małym ogniu. Następnie wyciągnąć cielęcinę i warzywa.W rosole rozprowadzić koncentrat pomidorowy, gotować ok 10 minut . Doprawić do smaku. Nalewamy na talerze , dajemy po łyżce śmietany na środek oraz gałązkę koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandraa 18.09.2012 12:28
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak