Sposób przygotowania

Obie porcje żelatyny namoczyć (osobno w zimnej wodzie).
Mleko zagotować.
Do żółtek wsypać cukier, utrzeć, wlać gorące mleko i kawę, wymieszać, przelać do rondla.
Podgrzewać, nie dopuszczając do zagotowania.
Rondel zestawić z ognia, dodać większą porcję żelatyny, dobrze wymieszać, wlać koniak.
Krem wystudzić, dodać bitą śmietanę, wymieszać, wstawić do lodówki.
Gdy zacznie zastygać, wyłożyć go na biszkopt i ponownie razem z biszkoptem wstawić do lodówki na 5 godzin.
Do gorącej kawy dodać drugą porcje żelatyny.
Gdy się całkiem rozpuści, polać biszkopt z kremem, wstawić do lodówki. Ozdobić wiórkami czekolady.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pychotka, żeby tylko ktoś za mnie zrobił...:-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    fajny krem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !