Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny schabowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 70 dag
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny schabowy

Schab umyć , osuszyć , podzielić na 4 kotlety.Mięso ubić , posypać przyprawą , oprószyć solą i pieprzem. Przykryć folią i odstawić na 2 godz do lodówki.Następnie roztrzepać jajka widelcem.Panierujemy kotlety w mące , jajku , bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 08.10.2013 10:26
tradycyjny najlepszy :-)
marta0906 28.11.2010 13:16
Pyszne . Uwielbiam schabowe:)
bami 28.11.2010 12:16
A właśnie dziś za chwilę będę robiła schboszczaczki na obiad :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak