Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe placuszki z czerwonym barszczem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki ok pół kg
mąka 3/4 szklanki
jajko 2
mąka kukurydziana ok 1/3 szklanki
natka pietruszki
cebula biała
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe placuszki z czerwonym barszczem

Pieczarki obrać,pokroić w kosteczkę i podsmażyć na maśle,dodać w połowie cebulę w kostce i razem zeszklić. Oprószyć przyprawą uniwersalną. Do przestudzonych dodać mąki i jajka.Dorzucić natkę,oprószyć pieprzem kolorowym,solą. Smażyć placuszki i podawać z barszczem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 22.08.2012 10:56
no właśnie, a że nie znam się na grzybach to wybieram sprawdzone pieczarki lub suszone podgrzybki/borowiki
Habibi 22.08.2012 08:26
Robię podobne placuszki - najbardziej lubię też z leśnymi grzybkami, ale do świeżych nie zawsze jest dostęp ;)
Juleczka20 17.12.2011 09:13
pyszne
Jaheira11 16.07.2011 23:09
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak