Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielono mi czyli mrożonkowa zupka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Makaron kolanka
koper świeży
włoszczyzna mrożona
natka pietruszki
śmietana do zup
bulion 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zielono mi czyli mrożonkowa zupka

Zagotować litr bulionu( kostka na boczku).Wrzucić makaron (garść) i ugotować na pół twardo. Dołożyć resztę(włoszczyznę,brukselkę i na końcu groszek).Doprawić do smaku,zdjąć z ognia i wlać śmietanę do zup( ok100ml). Dorzucić do garnka pokrojoną natkę i koperek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak