Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta kanapkowa serowo-warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 2 szt.
korniszony 2 szt.
słonecznik łuskany 3 łyżki
śmietana 12%
sól
pieprz
ser biały twarogowy 1 (śmietankowy)
ser gouda 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: pasta kanapkowa serowo-warzywna

1. Serek utrzeć ze śmietaną na jednolitą masą.
2. Pomidory obrać ze skórki , usunąć gniazda nasienne i pokroić w jak najdrobniejszą kostkę.
3.Ogórki pokroić w jak najdrobniejszą kostkę, odsączyć z nadmiaru płynu.
4. Słonecznik zrumienić lekko na patelni.
5.Wszystkie składniki wymieszać. Doprawić do smaku i odstawić do lodówki na 0,30 min.
6.Po wyjęciu z lodówki jeszcze raz przemieszać. Można używać do smarowania chleba lub jako farsz do zimnych przystawek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 12.07.2011 21:29
ciekawy przepis ...brzmi apetycznie:)
aleksa123 14.05.2011 10:41
Uwielbiam wszelkie pasty:-)
matii6 15.03.2011 19:48
bardzo pomysłowe
romanrafal
romanrafal 06.01.2011 15:30
fajne
alaaa 12.12.2010 16:04
ciekawa,muszę wypróbować
kuklik 12.12.2010 13:35
bardzo ciekawa ta wersja serka
aisoglam 01.12.2010 11:20
ja też ;)
pacpaw 29.11.2010 09:11
a ja zjem to na śniadanie :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak