Sposób przygotowania

ziemniaki ugotowane przepuszczamy przez maszynke i łaczymy z maka, jajkiem i odrobina soli. wałkujemy w wałki i odkrawamy talarki z nich i nakładamy do środka farsz, a potem formujemy kule. Farsz robimy tak, ze mieso musi byc ugotowane, cebule pokrojone w koste smazymy na margarynie, a kapuste kiszona gotujemy do miekkosci. Przez maszynke przepuszczamy mieso, połowe cebuli i kapuste kiszoną, Doprawiamy do smaku i mieszamy. takim farszem napełniamy nasze knedle i gotujemy do miekkosci, polewamy pozostała cebulką.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    uwielbiam takie kluski, są przepyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    pyszne kluski
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !