Sposób przygotowania

z kapusty zdjąć wierzchnie liście, oplukać, obgotować w posolonej wodzie. wyjąć i odcedzić. obrać cebulę, posiekać i podsmażyć na złoty kolor. opłukane i podzielone na małe kawałki mięso, pokrojoną kapustę i cebulę, zmielić w maszynce do mięsa. do masy dodać żółtka, bułkę tartą, przyprawić pieprzem i solą i delikatnie wymieszać ze sztywna pianą ubita z białek.
Formować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyc na rozgrzanym tłuszczu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    super takie kotlety mielone
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pycha;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !