Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory w czerwonym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małe pomidory 1/2 kg
olej 100 ml
przecier pomidorowy 1 łyżka
ketchup 50 ml
miód 2 łyżki
cebula 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory w czerwonym sosie

Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki. Przygotowujemy sos: cebulę siekamy, miód rozcieramy z sola, pieprzem i estragonem. Dodajemy oliwę, ketchup i przecier. Dokładnie mieszamy. Pomidorki zalewamy powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia77
Kasia77 22.02.2011 10:26
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak