Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada 30 dag
żółtko jajek 8 szt
mleko 70 ml
migdały 12 dag
wanilia laska
cukier puder 12 dag
wafle paczka
maslo1 1 łyżka
ryż 12 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z ryżem

Migdały obrać ze skórki i posiekać. Ryż rozetrzeć na masę, dodać migdały, 120 g czekolady startej, 120 g cukru, startą laskę wanilii i żółtka. Utrzeć składniki na gładką masę. Blachę do pieczenia wyłożyć waflami, wylać na nie masę, wyrównać powierzchnię i piec pół godziny w 180 stop. Pozostałą czekoladę roztopić z mlekiem. Polać czekoladą ostudzone ciasto, podawać po zastygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 28.11.2010 10:29
pierwszy raz taki widzę, ciekawe...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak