Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka marokańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 6 sztuk
daktyle 10 sztuk
migdały 10 sztuk
sok cytrynowy 2 łyżki
cynamo 1/2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka marokańska

Pomarańcze umyć, obrać, pokroić w plastry. daktyle pokroić wzdłuż w cienkie paski. Migdały zalać wrzątkiem, obrać, posiekać. Plastry pomarańczy ułożyć na talerzu. Posypać daktylami i migdałami, oprószyć cukrem. Tuż przed podaniem polać sokiem cytrynowym wymieszanym z cynamonem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 28.11.2010 20:28
Fajna sałątka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak