Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowe wafelki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kwadratowe wafle 6-8 szt
suszone figi 150 g
zmielone migdały 80 g
miód 1 łyżka
jasna polewa 150 g
daktyle 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowe wafelki

Daktyle - bez pestek, rodzynki i figi rozdrabniamy i miksujemy.
Następnie łączymy je z migdałami i miodem.
Masę nakładamy na połowę wafli a drugą połową wafli nakrywamy te, posmarowane masą.
Dociskamy lekko.
Polewamy polewą, ozdabiamy wiórkami kokosowymi lub czym tylko chcemy.

Uwaga
Wafelki ozdabiać możemy słupkami migdałów, ewentualnie kandyzowaną skórką cytrynową lub pomarańczową, drobno posiekaną lub po prostu, tym, na co mamy ochotę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 07.06.2011 17:02
smaczne i ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak