Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiaki pieczarkowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jaja 4 sztuki
sól
olej 2 łyżki
Farsz:
cebula 2 sztuki
pieczarki 60 dag
czosnek 2 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
masło 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiaki pieczarkowe

Mąkę łączymy z 3 jajkami, dodajemy sól i olej. Ciasto zagniatamy i odstawiamy je w ciepłe miejsce. Przygotowujemy farsz: cebule siekamy i podsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki pokrojone w kostkę, doprawiamy do smaku. Dodajemy do farszu 1 jajko, bułkę tartą i mieszamy.
Ciasto dzielimy na 4 części i rozwałkowujemy je. Na każdy placek nakładamy porcję farszu, a boki ciasta składamy jak \"w kopertę\" (do środka). Na każdy kulebiak dajemy kilka wiórków masła i pieczemy 20 minut w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 09.07.2011 15:23
wspaniały przepis
Elżbieta17 08.02.2011 22:10
Smaczne.
Szarrikka 28.11.2010 08:15
Och! Niebo w gębie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak