Sposób przygotowania

Mąkę łączymy z 3 jajkami, dodajemy sól i olej. Ciasto zagniatamy i odstawiamy je w ciepłe miejsce. Przygotowujemy farsz: cebule siekamy i podsmażamy na maśle, dodajemy pieczarki pokrojone w kostkę, doprawiamy do smaku. Dodajemy do farszu 1 jajko, bułkę tartą i mieszamy.
Ciasto dzielimy na 4 części i rozwałkowujemy je. Na każdy placek nakładamy porcję farszu, a boki ciasta składamy jak \"w kopertę\" (do środka). Na każdy kulebiak dajemy kilka wiórków masła i pieczemy 20 minut w temp. 190 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Och! Niebo w gębie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Smaczne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    tonia

    wspaniały przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !