Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 2 czerwone jabłka winne, 2 gałązki selera naciowego, po ćwierć szklanki posiekanych orzechów włoskich, przekrojonych na pół zielonych winogron (bez pestek) i rodzynek lub posiekanych daktyli, 1/3 szklanki kremówki, ćwierć szklanki majonezu, łyżka soku z cytryny, łyżka mielonych orzechów włoskich, pół łyżeczki cukru pudru. Do przybrania: liście sałaty i kilka orzechów włoskich.

SPOSÓB WYKONANIA: Jabłka umyć, pokroić w drobną kostkę (nie obierać), włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny. Dodać umyty, pokrojony seler, orzechy, rodzynki i winogrona, delikatnie wymieszać. Zalać śmietaną ubitą z cukrem pudrem i połączoną z majonezem, posypać mielonymi orzechami. Odstawić w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny. Podawać na liściach sałaty, przybraną połówkami orzechów.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Super zdjęcie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Wszystkie przepisy i zdjęcia są super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    orginalne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ada12302

    smakowicie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    świetnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    tak nie wiele trzeba zeby jedzenie bylo smaczne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    wspaniala

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !