Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag filetów z ryby, kilka plasterków bekonu lub boczku (około 10 dag), puszka pomidorów w zalewie (około 45 dag), szklanka ziemniaków pokrojonych w kostkę, 3/4 szklanki marchewki pokrojonej w kostkę, po pół szklanki posiekanej cebuli i selera naciowego, ćwierć szklanki keczupu, 2 łyżeczki sosu worcestershire, ćwierć łyżeczki suszonego tymianku, łyżka posiekanej natki pietruszki, sól.

SPOSÓB WYKONANIA: Umyte filety pokroić na 2,5 cm kawałki. Podsmażyć bekon i zeszklić na nim cebulę. Ostrożnie wlać 2 szklanki wody, dodać ziemniaki, marchewkę, seler, sos worcestershire, tymianek, posolić. Zagotować, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić warzywa do miękkości - około 15 minut. Dodać pokrojone pomidory wraz z zalewą i keczup. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i włożyć rybę. Przykryć i dusić, aż ryba będzie miękka. Przed podaniem posypać natką.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Szarrikka

    Lubię kreskówkę o tytule \"Chowder\" :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Wszelkie rybne ,,kombinacje ,, to coś dla mnie .
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Palce lizać
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Ciekawe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    chętnie bym skosztowała
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !