Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z buraczków, porów i fasolki- dodatek do drugiego dania.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraczki ugotowane 0,5 kg
ugotowane pory 0,5 kg
biała fasolka 1 puszka
sok z cytryny 1 łyżka
majonez 2,3 łyżki
śmietana 3 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z buraczków, porów i fasolki- dodatek do drugiego dania.

Buraczki pokroić w słupki.Pory dobrze odsączyć i pokroić w plasterki /można też najpierw pokroić, potem obgotować/. Fasolkę z puszki odsączyć z płynu, przepłukać wodą na sicie. Warzywa wymieszać,doprawić solą i pieprzem. Wymieszać majonez, sok z cytryny,śmietanę i musztardę. Sosem polać sałatkę, jeszcze raz delikatnie przemieszać.
Można najpierw do salaterki wsypać fasolkę.Wokoło łyżką kłaść na przemian buraki i pory. Polać z wierzchu sosem / nie mieszać ! :)/.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.06.2012 21:24
fajna sałatka
cukiereczek 08.02.2012 09:32
ciekawe
1j1o1l1a1 21.04.2011 21:49
nie ma jak sałatki...choćby i z buraczków :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak