Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledż po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matjasy 0,4 kg
marchew 0,4 kg
cebula 0,4 kg
oliwa 1/2 szkl.
koncentrat pomidorowy 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: śledż po grecku

matjasy moczyć ok.1godz pokroić je w paski,marchew ugotować i zetrzeć na tarce do jarzyn,cebulę obrać i pokroić w ósemki lub szesnastki,na patelnię wlać oliwę, włożyć cebulę i zeszklić dodać startą marchew,rodzynki i koncentrat pomidorowy wszystko wymieszać i lekko podsmażyć,dodać pokrojone śledzie do przestudzonych jarzyn na patelnię,wymieszać i wyłożyć do miski.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 07.05.2012 20:35
super
IKrakowianka 31.10.2011 07:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak