Sposób przygotowania

Ugotowane mięso zmielić w maszynce razem z włoszczyzną. Wymieszać z surowym jajkiem. Jeśli farsz jest za suchy wlać kilka łyżek zupy. Przyprawić do smaku solą lub pieprzem.

Z mąki i ciepłego mleka oraz odrobiny soli zarobić elastyczne ciasto.Ciasto rozwałkować, szklanką wykrawać krążki, nakładać farsz, dokładnie sklejać i wrzucać partiami na gotującą się, osoloną wodę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    twoje pierożki sa rewelacyjne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kot_pankracy

    podsmażane mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    super takie pieczone, chrupiące
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Uwielbiam !
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    lubie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moje ulubione

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !